Lystharmonikerne

E-post: post@lystharmonikerne.no Org.nr.: 993753947 Kto.nr.: 0540.28.24516

Hvem er vi?

 

Hvem er Lystharmonikerne?

Lystharmonikerne er en sammenslutning av tre foreldrekorps fra Oslo Vest: ”Huseby Videregående”, ”Disharmonikerne” fra Smestad og ”Lysejordet Gammel Reserve”.

Medlemmene i korpsene hadde omtrent samme bakgrunn: Gamle korpsforeldre med barn i skolekorps som etterhvert følte rykninger i gamle musikermuskler.

Etter noen år hver på sin kant fikk alle korpsene den samme opplevelsen:

·         De var etter hvert blitt forholdsvis habile til å spille

·         Besetningen hadde skrumpet inn til bare de mest seriøse

·         Besetningen var for stor til kammermusikk og for liten til korpsmusikk

Initiativet til et samarbeide kom fra ”Disharmonikerne” - de var få, men hadde dirigent. En ideell partner så ut til å være ”Huseby Videregående” som var forholdsvis mange, men som prøvde å greie seg på egen hånd. Etter en kort prøveperiode inngikk korpsene "ekteskap" på 10 års jubileumsfesten til Bestum Stasmusikk (det eldste av foreldrekorpsene i Oslo Vest).

Etter et års tid sammen kom det så en forespørsel fra ”Lysejordet Gammel Reserve” om det ikke kunne være tenkelig med en ménage à trois - en forespørsel som ble applaudert i begge leire.

 

Resultatet? En blanding av korps og storband som ikke har vokst fra sine amatørrøtter, som fremdeles synes det er morsomt å spille, og som takler varierende utfordringer med entusiasme!